Na Disney+ dorazila závěrečná série Star Wars: Vadná várka
i Zdroj: Disney
Zábava Článek Na Disney+ dorazila závěrečná série Star Wars: Vadná várka

Na Disney+ dorazila závěrečná série Star Wars: Vadná várka

Václav Brixí

Václav Brixí

23. 2. 2024 14:53

Na Disney+ jsou od 21.2. ke zhlédnutí první tři díly finální série Vadné várky. Seriál nabídne 15 epizod, které budou vycházet každou středu až do 1. května.

Reklama

Doposud poslední epizody oblíbeného animovaného seriálu ze světa Star Wars, který pojednává o speciální “vadné” várce klonových vojáků, se diváci dočkali 29. března 2023. Od té doby jim mohlo čekání zkrátit pokračování animovaného Star Wars: Vize nebo hraná Ahsoka s Rosario Dawson v hlavní roli. Od té doby diváci netrpělivě očekávají nové příběhy ze světa George Lucase.

Po událostech na konci druhé série se budou muset naši hrdinové opět vzepřít Impériu, aby nalezli a osvobodili jejich chráněnku Omegu. Bude je čekat nelehký úkol, na který dozajista nebudou stačit sami bez pomoci. V traileru jsme mohli zahlédnout několik známých tváří, které se s velkou pravděpodobností přidají k týmu klonů na jejich záchranné misi. Největším překvapením v závěru traileru byl návrat pozapomenuté Asajj Ventress, bývalé učednice Hraběte Dooku, kterou jsme mohli naposledy vidět v 5. sérii animovaného seriálu Klonové války.

Právě příběh Asajj Ventress je pro fanoušky velmi zajímavým. Její charakter je totiž dle kanonické knihy Učeň temnoty již dávno po smrti. Není to však poprvé co si Dave Filoni pro potřeby svých projektů pozměňuje osudy vybraných postav. Podobně tomu bylo například s Kananem Jarrusem v Povstalcích nebo samotnou Ahsokou, která se ve svém románu rovněž vyvíjí trochu jiným směrem. Nutno podotknout, že hlavním médiem, které vždy udávalo hlavní směr světa Star Wars, byly filmy a posléze seriály. A vzhledem k poměrně volně uchopené nové trilogii má Dave Filoni plné ruce práce s vysvětlováním nejasností a vyplňováním prázdných míst. Využití Asajj tudíž může příběhu jenom prospět. Zdali bude příběh knihy Učeň temnoty přepsán nebo na něj Filoni naváže a Ventress v seriálu oživí se diváci dozví až po zhlédnutí samotného seriálu.

Co nás čeká ze Star Wars v roce 2024?

Poslední série Vadné várky by měla být pouze prvním z mnoha projektů ze světa Star Wars, které nám rok 2024 nabídne. Podle dostupných informací by se fanoušci měli dočkat očekávaného seriálu Skeleton Crew, který je zasazen do podobného časového období, jako Mandalorian. Plánován je i hraný seriál z období vrcholné Republiky, The Acolyte. A pokračování by měl obdržet i animák Příběhy rytířů Jedi. Na svoje by si však měli přijít i hráči. Dorazit má i ambiciózní Star Wars: Outlaws od vývojářů ze studií Massive Entertainment a Ubisoft.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama