Jak nastavit TikTok For You Page, aby odpovídala vašim preferencím
i Zdroj: Fotobanka Freepik.com (s licencí)
Zábava Článek Jak nastavit TikTok For You Page, aby odpovídala vašim preferencím

Jak nastavit TikTok For You Page, aby odpovídala vašim preferencím

Michal Komprda

Michal Komprda

17. 2. 2024 05:00

TikTok má speciální stránku, která se nazývá FYP, což je zkratka pro For You Page. V článku si ukážeme, jak si FYP nastavit.

Reklama

Co je FYP? Jak vlastně funguje FYP? A jak změnit TikTok FYP, aby vyhovovala vašim preferencím? FYP je stránka, která se zobrazuje, když otevřete aplikaci TikTok, a nabízí vám videa, která by se vám mohla líbit na základě vašich zájmů, preferencí a chování. FYP je důležitá pro uživatele TikToku, protože jim pomáhá objevovat nový obsah, nové tvůrce a nové trendy. 

Jak streamovat na TikTok? Podrobný návod
i Zdroj: Solen Feyissa, CC BY-SA 2.0

Jak streamovat na TikTok? Podrobný návod

TikTok je v současnosti jednou z nejpopulárnějších sociálních sítí, která umožňuje uživatelům natáčet a sdílet krátká videa…

4. 11. 2023 06:00

For You Page je také důležitá pro tvůrce, protože jim pomáhá získat více zhlédnutí, lajků a sledujících. Mnoho tvůrců sní o tom, že se jejich videa dostanou na FYP, protože to znamená, že jejich videa uvidí miliony lidí.

Jak funguje FYP?

FYP je vytvářena algoritmem TikToku, který používá různé faktory k tomu, aby vám doporučil videa, která by se vám mohla líbit. Některé z těchto faktorů jsou:

  • Vaše interakce s videi: Algoritmus sleduje, jaká videa sledujete, lajkujete, komentujete, sdílíte nebo přeskakujete. Čím více interagujete s videem, tím více algoritmus pochopí, co se vám líbí.
  • Vaše interakce s tvůrci: Algoritmus sleduje, koho sledujete, koho lajkujete, koho komentujete, koho sdílíte nebo koho přeskakujete. Čím více interagujete s tvůrcem, tím více algoritmus pochopí, koho máte rádi.
  • Vaše nastavení účtu: Algoritmus bere v úvahu vaše nastavení účtu, jako je jazyk, země, zařízení, věk, pohlaví a další. Tato nastavení pomáhají algoritmu zúžit výběr videí, která by vám mohla být relevantní.
  • Vaše zájmy a preference: Algoritmus analyzuje obsah videí, která sledujete, jako jsou téma, žánr, hudba, hashtagy, popisky a další. Tato analýza pomáhá algoritmu poznat, co vás zajímá a baví.

Na základě těchto a dalších faktorů algoritmus TikTok vytváří personalizovanou FYP pro každého uživatele. FYP se neustále aktualizuje podle toho, jak se mění vaše interakce, nastavení, zájmy a preference. FYP je tedy jedinečná pro každého uživatele a nikdo nemá stejnou FYP jako vy.

Jak změnit TikTok FYP?

Pokud nejste spokojeni s vaší FYP, nebo pokud chcete vidět jiný typ videí, můžete ji změnit tak, aby vyhovovala vašim preferencím. Existuje několik způsobů, jak to udělat, například:

Resetujte svou FYP

Pokud chcete začít znovu a dát algoritmu TikToku šanci doporučit vám nový obsah, můžete resetovat svou FYP. To znamená, že smažete historii vašich interakcí, nastavení a zájmů, a tím vymažete vaši FYP. Chcete-li to udělat, postupujte takto:

  • Otevřete aplikaci TikTok a klikněte na ikonu Profil.
  • Klikněte na tři čárky v pravém horním rohu a vyberte Nastavení a soukromí.
  • Klikněte na Centrum aktivit.
  • Klikněte na Vyčistit historii vyhledávání a potvrďte.
  • Klikněte na Vyčistit historii sledování a potvrďte.

Sledujte účty TikTok, které se vám líbí

Pokud chcete vidět více videí od určitých tvůrců, které se vám líbí, můžete je sledovat na TikToku. Tím dáte algoritmu  najevo, že máte zájem o jejich obsah, a on vám bude doporučovat více videí od nich nebo od podobných tvůrců. Chcete-li sledovat účet na TikToku, postupujte takto:

  • Otevřete aplikaci TikTok a vyhledejte účet, který chcete sledovat, pomocí ikony lupy v horní liště.
  • Klikněte na účet, který chcete sledovat, a poté na tlačítko Sledovat v pravém horním rohu.
  • Opakujte tento krok pro všechny účty, které chcete sledovat.

Sledujte opakovaně videa, která se vám líbí 

Pokud chcete vidět více videí, která se vám líbí na TikToku, můžete je opakovaně sledovat. Tím dáte algoritmu TikTok najevo, že máte zájem o tyto typy videí, a on vám je bude doporučovat. Chcete-li opakovaně sledovat videa postupujte takto:

  • Otevřete aplikaci TikTok a prohlížejte si videa na vaší FYP nebo na stránce některého z tvůrců, které sledujete.
  • Když uvidíte video, které se vám líbí, klikněte na něj a poté na ikonu srdce, abyste mu dali lajk.
  • Klikněte na ikonu sdílení v pravém dolním rohu a poté na ikonu uložit, abyste si video uložili do své galerie.
  • Klikněte na ikonu profilu v pravém dolním rohu a poté na ikonu uložených videí..
  • Klikněte na video, které jste si uložili, a poté na ikonu přehrát, abyste si ho znovu přehráli.
  • Opakujte tento krok pro všechna videa, která se vám líbí na TikToku.

Používejte „Nemám zájem“ u videí, která se vám nelíbí

Může se stát, že shlédnete videa jen tak z nudy, nebo s očekáváním jiného obsahu. Pokud nechcete mít podsouván podobný typ dalších videí, vyjádřete TikToku, že to pro Vás nebylo to pravé ořechové. Dlouze podržte prst na videu, dokud se nezobrazí lišta zespod. Zde najdete ikonku zlomeného srdce. Jejím stlačením vyjádříte, že Vás video po jeho shlédnutí nezaujalo. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama