Jak streamovat na TikTok? Podrobný návod
i Zdroj: Solen Feyissa, CC BY-SA 2.0
Zábava Článek Jak streamovat na TikTok? Podrobný návod

Jak streamovat na TikTok? Podrobný návod

Jarmil Černý

Jarmil Černý

4. 11. 2023 06:00

TikTok je v současnosti jednou z nejpopulárnějších sociálních sítí, která umožňuje uživatelům natáčet a sdílet krátká videa doplněná především o hudbu, ale také různé efekty či filtry. TikTok také nabízí možnost vysílat živě, což je způsob, jak vytvářet interaktivní obsah a komunikovat se svými fanoušky v reálném čase či si drobně přivydělat díky integrovanému systému dárků.

Reklama

Streamování na TikToku je relativně jednoduché, pokud víte, jak a co dělat. V tomto článku si krok za krokem ukážeme, jak streamovat na TikTok.

Podmínky pro streamování na TikTok

Než začnete streamovat na TikToku, musíte splnit některé podmínky, které stanovuje aplikace. Tyto podmínky jsou:

  • Musíte mít alespoň 16 let. Pokud jste mladší, můžete se dívat na streamy ostatních, ale nemůžete je vytvářet.
  • Musíte mít alespoň 1000 sledujících. Toto je minimální počet, který potřebujete, abyste mohli streamovat na TikTok. Pokud jste nový uživatel, budete muset nejprve získat popularitu a zvýšit svou fanouškovskou základnu.
  • Musíte dodržovat pravidla komunity. TikTok má některá pravidla, která musíte respektovat, když streamujete. Například, nesmíte streamovat nevhodný, nelegální, násilný nebo diskriminační obsah. Pokud porušíte tato pravidla, může vám být zakázáno streamovat nebo dokonce může dojít k blokaci vašeho účtu.

Návod, jak streamovat na TikTok

Pokud splňujete všechny podmínky, můžete začít streamovat na TikTok. Stačí postupovat podle následujících kroků:

  1. Stáhněte si aplikaci TikTok a zaregistrujte se. Pokud už máte účet, přihlaste se.
  2. Na úvodní obrazovce vyberte symbol plus a poté vyberte tlačítko vysílání (livestream).
  3. Napište název svého videa, který bude viditelný pro vaše diváky. Měl by být zajímavý a popisovat, o čem bude váš stream.
  4. Napište popisek, který bude doplňovat váš název. Můžete zde uvést nějaké podrobnosti, jako je například jak se máte, vaše cíle nebo vaše motivace.
  5. Vyberte tématickou ikonu, která bude reprezentovat váš stream. TikTok nabízí několik kategorií, jako je například hudba, tanec, sport, zábava nebo vzdělání. Vyberte tu, která nejlépe odpovídá vašemu obsahu. Tím pomůžete divákům najít váš stream a zvýšíte jeho viditelnost.
  6. Nastavte, kdo může vidět váš stream. Můžete si vybrat, zda chcete, aby váš stream byl veřejný, soukromý nebo viditelný jen pro vaše přátele. Pokud chcete streamovat pro co nejvíce lidí, doporučujeme vám zvolit veřejnou možnost. Pokud chcete streamovat jen pro určitou skupinu lidí, můžete zvolit soukromý stream nebo jen pro přátele.
  7. Nastavte, zda chcete povolit komentáře a zda chcete sdílet svou polohu. Komentáře jsou způsob, jak interagovat se svými diváky, odpovídat na jejich otázky a získávat jejich zpětnou vazbu. Poloha je způsob, jak ukázat, odkud streamujete, a přilákat lidi z vaší oblasti. Můžete si vybrat, zda chcete tyto funkce zapnout nebo vypnout podle vašich preferencí.
  8. Zvolte síť, kam chcete živě vysílat, například na Facebook, Instagram nebo Twitch. TikTok vám totiž umožňuje streamovat na více platformách současně, což vám pomůže zvýšit váš dosah a popularitu. Můžete si vybrat, na které sítě chcete streamovat, a přihlásit se k nim pomocí vašich účtů. Můžete také pozvat své přátele, aby se připojili k vašemu streamu, a sdílet s nimi odkaz na váš stream.
  9. Když jste připraveni streamovat, klikněte na tlačítko „Začít“ a začněte streamovat. Můžete vidět, kolik lidí se dívá na váš stream, kolik minut jste streamovali a kolik dárků jste dostali. Můžete také vidět komentáře vašich diváků a reagovat na ně. Snažte se být zajímaví, zábavní a autentičtí, abyste udrželi pozornost vašich diváků a zvýšili jejich zapojení.
  10. Když chcete ukončit stream, klikněte na tlačítko „Ukončit“.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama