zimne-zlavy-na-steame-boli-velkym-uspechom
Zajímavosti Článek Zimné zľavy na Steame boli veľkým úspechom!

Zimné zľavy na Steame boli veľkým úspechom!

Daniel Stehlík

Daniel Stehlík

12. 1. 2016 16:18

Valve dnes ohlásilo, že tohtosezónne zimné zľavy mali veľký úspech!

Reklama

Po týždni od ukončenia veľkých zimných zliav na steame, prichádza Valve s hodnotením, ktoré nám hovorí, že aj keď už nie sú dostupné tzv. flash sales, tak celkový zárobok je stále vysoký. Podľa Steam Spy by mala byť odhadovaná suma  okolo 270 miliónov dolárov z príjmu, čo znamená, že tento zárobok by bol dvojnásobne vyšší od posledných veľkých výpredajov v lete. Avšak tieto čísla nie sú ešte 100% isté, a tak tá suma môže byť nižšia či vyššia. Ale už teraz Valve priznalo, že aj keď ešte nie sú presné čísla z príjmu, tak s určitosťou tržby na tohtoročnom Steam Winter Sale vzrástli od minulých rokov.

Zimné zľavy na Steame boli veľkým úspechom!

Zimné zľavy ako aj predtým jesenné zľavy nemali tzv. flash sales, ktoré mali slúžiť ako lepší a výhodnejší spôsob zakúpenia nejakej hry, ktorú mal zákaník obhliadnutú. Avšak nevýhodou bolo, že tým pádom ľudia čakali iba na tieto zľavy, poprípade keď ich aj prepásli, tak už tú hru nekúpili. Ďalšou nevýhodou bolo to, že ľudia navštevovali stránku Steamu iba jedenkrát možno dvakrát do dňa iba kvôli týmto zľavám, ale inak nie. Ako sa Valve vyjadrilo, tak zmena, že zrušili tieto rýchle výpredaje prinieslo pre nich či zákazníkov určité výhody. Medzi ne patrí to, že teraz môžu ľuďom denne priniesť viac zľavnených titulov alebo ešte  zákazníci už nemusia mať obavy v tom, že ak aj plánujú kúpiť nejaký titul po zľave, tak tá jeho cena už nepôjde viac dole.

Zimné zľavy na Steame boli veľkým úspechom!

Sami však vedeli, že nejako musia obohatiť tieto výpredaje, tak priniesli zberateľské karty za kupovanie hier, ktoré zákazníkovi po dozbieraní odomknú nejaký bonus.  

Rovnako ako v minulých rokoch sa najviac predávali populárne hry. Valve sa však tento rok chcelo zamerať aj na tisícky hier, ktoré sa nachádzajú mimo TOP 500. A zámer im aj vyšiel, keďže z celkového príjmu bolo okolo 45% z tejto oblasti hier. Uvidíme teda ako bude Valve pokračovať v týchto zľavách aj tento rok.

A na záver ešte dačo na pobavenie. :)

Foto: gearnuke.com, gamerant.com, vg247.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama