VIDEO: Český streamer Novby dělal ostudu v Polsku, nakonec ho zmlátili
Zajímavosti Článek VIDEO: Český streamer Novby dělal ostudu v Polsku, nakonec ho zmlátili

VIDEO: Český streamer Novby dělal ostudu v Polsku, nakonec ho zmlátili

Jarmil Černý

Jarmil Černý

3. 7. 2023 15:40

Kontroverzní český streamer Novby nezklamal a v Polsku se zapletl do potyčky.

Reklama

Kontroverzní český streamer Novby nezklamal a zhruba měsíc po tom, co si pro něj přijela kriminálka, se dostal do další patálie. Novby je dobře známý svým kontroverzním, mnohdy až nechutným, chováním, což mu na streamovací platformě Twitch zajistilo velkou popularitu. Jeho skutky se často pohybují až za hranicí pravidel samotné streamovací platformy a zdravého rozumu.

Novbyho výlet začal dírou v kalhotech

Během streamování podniká různé výlety, nejčastěji po České republice, mnohdy se ale vydá i za hranice, což se stalo i v tomto případě. Novby se na vlastní pěst vydal k našim severovýchodním sousedům do Polska, konkrétně do jednoho z nejstarších polských měst. Gdaňsk nejprve pokojně objevoval a dokonce si i zadováděl na místní pláži.

Vše se od pokojného výletu začalo mírně odchylovat v moment, kdy na svém streamu vybral od fanoušků přes 10 tisíc korun. Rozhodl se totiž podpořit polskou ekonomiku a vydat se na výpravu po místních podnicích. Po cestě potkal partu místních, se kterými se rychle zkamarádil. Následovala ale osudová chvíle.

Novby má během svých streamů zapnutou funkci text to speech. Vždy, když se některý z fanoušků rozhodne streamera finančně podpořit, může mu k příspěvku napsat vzkaz. Ten následně z reproduktoru mobilního telefonu nahlas přečte umělá inteligence. Mezi Novbyho fanoušky se jeden vtipálek našel. Novbyho sice ochotně finančně podpořil, přidal však vzkaz v polštině s velmi hrubými a nechutnými urážky Novbyho nových kamarádů.

Těm se to pochopitelně moc nelíbilo a jelikož nepochopili, že jde o hlas z mobilu, který Novby nijak nemohl ovlivnit, jeden z nich vlepil Novbymu pár výchovných ran a poslal ho k zemi. Video z tohoto incidentu pak na Twitteru zveřejnil účet Novbygang.

Podle posledních informací se zdá, že je český streamer v pořádku a neutrpěl žádnou větší újmu na zdraví. Na Twitchi jsou podobné „vtípky“ docela běžné, většinou jde ale o nevinné žertíky, jako v případě streamera GrubTruckers. Novbyho divák však takový smysl pro humor bohužel neměl a zmohl se jen na xenofobní urážky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama