Ukrajinec zničil ruský tank díky zkušenostem z videohry
i Zdroj: se svolením Vitaly Kuzmin/CC BY-NC-ND 4.0
Zajímavosti Článek Ukrajinec zničil ruský tank díky zkušenostem z videohry

Ukrajinec zničil ruský tank díky zkušenostem z videohry

Josef Ventrča

Josef Ventrča

22. 1. 2024 11:50 1

Ukrajinská posádka bojového vozidla Bradley dokázala vyřadit z provozu ruský těžký tank T-90M. Posádka stroje se v rozhovoru pochlubila, jak se jí nevídaného vítězství podařilo dosáhnout. Překvapením bylo, že střelec využil své schopnosti získané u hraní videoher.

Reklama

Na internetu se stalo virálním video se dvěma členy posádky ukrajinské 47. mechanizované brigády, kteří popsali, jak se jim podařilo zničit ruský tank T-90M jen s pomocí amerického bojového vozidla Bradley. Střelec se pochlubil, že k přemožení nepřátelské chlouby mu pomohly znalosti z hraní videoher.

Hyundai vytvořil video podle traileru na GTA 6. Lidé jsou nadšení
i Zdroj: EA Sports

Hyundai vytvořil video podle traileru na GTA 6. Lidé jsou nadšení

Hyundai Motorsport před začátkem letošní sezony WRC láká své fanoušky na sledování závodní dvojice pomocí videa…

19. 1. 2024 17:45

„Stříleli jsme ze všech sil,“ řekl pro ukrajinskou televizní stanici TCH velitel a střelec vozidla Serhij. Popsal, že měl problémy s protipancéřovou ochranou tanku, ale neupřesnil jaké. Proto se rozhodl spoléhat na své zkušenosti z hraní videoher. „Pomáhá mi to plánovat, jak a kam tank zasáhnout,“ sdělil. Začal tak ruský stroj oslepovat, neboli neustále střílel po optice opancéřovaného kolosu. Zásahy poškodily část reaktivního pancíře tanku a zničily optiku.

Tato taktika se ukázala být účinnou, jelikož po opakovaných dávkách bylo i na videu ze souboje – sdíleném ukrajinskou armádou na sociálních sítích – vidět, jak se tank vymkl kontrole a narazil do stromu. Bitva byla pro ukrajinské síly pozoruhodným vítězstvím, protože T-90M se svým těžkým pancéřováním by obvykle snadno překonal bojové vozidlo Bradley, které slouží zejména pro doprovod pěchoty.

Ačkoliv Serhij neupřesnil, díky které hře vylepšil své dovednosti, vzhledem k strategii, kterou proti ruskému tanku použil lze předpokládat, že se mohlo jednat o některé vojenské simulátory. Tankové bitvy nabízejí tituly World of Tanks nebo War Thunder, případně to mohly být i náročnější hry jako Arma.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama