Zemřel Carl Weathers, Rockyho soupeř Apollo Creed
i Zdroj: CC BY 4.0, Luigi Novi
Zajímavosti Článek Zemřel Carl Weathers, Rockyho soupeř Apollo Creed

Zemřel Carl Weathers, Rockyho soupeř Apollo Creed

Michal Komprda

Michal Komprda

4. 2. 2024 15:45

Americký herec Carl Weathers zemřel ve věku 76 let v americkém Los Angeles. Známý byl především pro svoji roli Apollo Creeda ve filmové sérii Rocky.

Reklama

Dle dostupných informací smrt Carla Weatherse nastala dne 1.2.2024. Podle informací od rodiny zemřel ve spánku. Carla Weatherse se dožil věku 76 let.

Carl Weathers: Herec, fotbalista a ikona akčních filmů. 

Carl Weathers se narodil 14. ledna 1948 v New Orleansu v Louisianě. Než se stal hercem, hrál profesionálně fotbal za Oakland Raiders a San Diego Chargers. Po ukončení fotbalové kariéry se Weathers věnoval herectví a brzy se stal ikonou akčních filmů.

Weathers debutoval ve filmu Rocky v roli Apolla Creeda, soupeře a pozdějšího přítele Rockyho Balboy. Za tuto roli byl nominován na Zlatý glóbus. Svou roli Apolla Creeda si zopakoval ve filmech Rocky II, Rocky III  a Rocky IV.

Apollo Creed, ztvárněný charismatickým Carlem Weathersem, je ikonickou postavou filmové série Rocky. Jako neporažený mistr světa v těžké váze ztělesňuje vrchol boxerské dokonalosti a pro Rockyho Balbou představuje jak mentora, tak soupeře. Apollo je v ringu impozantní postavou. Jeho styl je elegantní a plynulý, spoléhá se na rychlé nohy a přesné údery. Je mistrem showmanství a před svými zápasy baví davy extravagantním tancem a charismatickým vystupováním.

Weathers hrál také v dalších akčních filmech jako jsou Predator, Action Jackson a Demolition Man. Objevil se také v seriálech jako Happy Days, The A-Team a Arrested Development.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama