[Recenze] Klávesnice OMEN by HP Sequencer
Recenze Hardware Článek [Recenze] Klávesnice OMEN by HP Sequencer

[Recenze] Klávesnice OMEN by HP Sequencer

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 1. 2020 18:38

Jak si vedla herní klávesnice od HP?

Reklama

Společnost HP je proslavena zejména kancelářskými produkty, jako velmi kvalitními tiskárnami, notebooky, ale i klávesnicemi a myšmi. Všechny zmíněné produkty si ale drží seriózní design bez nijak velkých výstřelků. Když jsem tedy přebíral balení s klávesnicí Sequencer, nevěřil jsem, že skutečně přebírám výsledek práce právě této společnosti. Ještě předtím jsem totiž s těmito produkty neměl zkušenost, i když divizi Omen znám zejména díky velmi výkonným notebookům. Po vybalení jsem si ale uvědomil, že to HP myslí opravdu vážně. Pojďme se tedy podívat na to, jak si klávesnice OMEN by HP Sequencer vedla.

Robustný tank

Sequencer nepřichází v balení s ničím navíc. Jakmile ale vezmete klávesnici do ruky, pochopíte proč. Oproti konkurenci totiž HP necílí na to, abyste jejich klávesnici přenášeli. S váhou 1120 gramů dostanete robustní dílo, které dává jasně najevo, že něco vydrží. Vrchní plát je vyroben z hliníku, zbytek kostry je pak tvrdý plast. I kabel je mnohem tlustší a vychází z něj dvě USB zástrčky, díky kterým získáte nejen plnohodnotné RGB osvětlení, ale i další USB port v rohu klávesnice. Zmíněné osvětlení je dosaženo pomocí jednotlivých diod u každé klávesy. Svítí velmi dobře, ale je nutné jej mít zapnuté, jelikož samotné popisky nejsou moc dobře vidět.

 

[Recenze] Klávesnice OMEN by HP Sequencer

 

Aby se Sequencer oprostil od běžného zpracování, nabídne nejen oseklé hrany, ale také výstupek nad numerickou částí. Ve výstupku se nachází válec, se kterým ovládáte hlasitost celého počítače. Osobně bych tento prostor využil například pro přímé ovládání osvětlení, nápadu a snaze se odlišit se ale nedá nic vytknout.

 

[Recenze] Klávesnice OMEN by HP Sequencer

 

Jinak Sequencer nabídne zkosené rozhraní kláves, které je pro psaní opravdu příjemné. ťukání do tlačítek mi zde přišlo jako nejpříjemnější ze všech klávesnic, které mi prošly pod rukama. Rozložení kláves mi okamžitě padlo do ruky a vyhnul jsem se tak přehmatům, které trápí asi každého z nás, když píše na nové klávesnici. Celkovému dojmu dopomáhá i velmi široký mezerník, který sice na první pohled vypadá opravdu zvláštně, jeho velikost ale oceníte až při delším používání. Bohužel mi zde chybí opěrka pod ruku.

Laserový záznam

HP Sequencer nepřichází s rozšířenými MX Cherry spínači, ale s vlastním řešením opto-mechanických spínačů. Díky tomu se nabídka spínačů smrskla pouze na jedinou barvu - modrou. Zdá se mi ale, že to je to nejlepší řešení. Zatímco MX Cherry se svou velkou škálou barev nabízí různé mechanismy, mezi kterými je nutné složitě vybírat, Blue spínače od HP nabídnou nejen jistotu stisku díky typickému „cvaknutí“, ale také rychlou odezvu díky zaznamenání laserem. Pod útrobami celého spínače se totiž nachází světelný paprsek, který po stisku zamíří na senzor a následně zaznamená stisk. Díky „modré“ se na klávesnici nejen píše velmi pohodlně, ale také se s ní skvěle hraje. Osobně jsem Sequencer zkoušel u různých her - od League of Legends po Counter Strike či Call of Duty: Modern Warfare. Nikde mě stisk nezklamal. A to i díky garantované odezvě 2 ms. Pokud byste ale cvakáním někoho rušili, Sequencer bohužel není pro vás.

 

[Recenze] Klávesnice OMEN by HP Sequencer

 

Klávesnice jinak nabídne i multimediální klávesy pro ovládání hudby či 5 makro kláves, pro které si můžete zvolit libovolné nastavení v softwaru, který si ještě představíme. Bohužel je dostupná pouze US lokalizace. Jedinou nevýhodu, na kterou jsem za celé testování narazil, je daň za vlastní zpracování spínačů, konkrétně horší zapuštění celého mechanismu. Během hraní jej nepoznáte, po bližším zkoumání ale zjistíte, že se klávesy celkem dost hýbou společně s plastovým ohraničením.

Software

 

[Recenze] Klávesnice OMEN by HP Sequencer

 

Všechny herní produkty od HP sdílí jeden software, HP Omen Command Center. V tom lze nastavit hned několik vlastností. Bohužel pro klávesnici není možné nahrát vlastní nastavení, i tak se ale dočkáme hned několika efektů a samozřejmě i nastavení makro kláves. Vše se nastavuje ihned a bez problémů, nečekejte ale nic převratného. 

Shrnutí

HP se rozhodlo, že už má dost zavedených designů nebo konkurenčních spínačů, a tak se rozhodlo celou klávesnici postavit od základů podle sebe. Vznikl tak Sequencer, který nabídne unikátní design a robustní zpracování, do jehož dokonalosti zbývá akorát doladit zapuštění kláves. Jinak ale klávesnice nabídne opravdu skvělý pocit ze psaní, a velmi solidní herní zážitek. Za tři tisíce korun se sice okolo Sequenceru tvoří velká konkurence, za investici ale dostanete zkrátka jistotu, že jste udělali dobře.

+ Solidní konstrukce + Extrémně příjemné psaní + Vlastní mechanismus spínačů - Velká hmotnost - Pro mě zbytečný válec pro ovládání hlasitosti - Strohý software

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama