legendarni-stare-hry-fallout
Gaming Článek Legendární staré hry - Fallout

Legendární staré hry - Fallout

Pavel Němec

Pavel Němec

1. 11. 2015 07:45

Série Fallout má i dnes velkou oblibu mezi hráči, ale poďme si připomenout ten úplně první.

Reklama

První díl Falloutu vyšel v roce 1997 a vydali ho vývojáři z Interplay Entertainment. Právě tento díl vytvářela malá skupinka nadšenců, kteří od hry nic neočekávali, netušili, že by mohla mít nějaký větší úspěch. Vývoj probíhal v naprostém klidu už od roku 1994, dokonce bylo období, kdy všechno chtěli vývojáři zahodit. I přes tyto fakta se nějakým způsobem vývojářům podařilo hru dodělat a vydat a my můžeme jenom děkovat, protože Fallout snad nebude nikdy zapomenut.

Legendární staré hry - Fallout

Právě tento díl uvádí černobílý film, kde je vyobrazeno, že svět si prošel atomovou válkou, kvůli nedostatku nerostných surovin.  Obyvatelstvo bylo vystaveno radiaci a pouze někteří se mohli schovat v atomových krytech tzv. Vaultech. Když příběh začíná, je rok 2157 a vy jste jedním z obyvatel Vaultu. Vnější svět byl už pro tuto generaci zcela neznámý, protože již všichni pocházeli pouze z Vaultů.

Legendární staré hry - Fallout

Z ničeho nic se porouchá čip na čištění vody a bez něho je Vault schopen existovat maximálně 150 dní. Právě vy, jako obyčejný obyvatel, který pocházel z Vaultu 13, jste zvolen k jeho nalezení. Správce Vaultu Vás vybaví a propustí hermetickým vchodem, což znamená začátek hry. Nalezení čipu není vše co budete muset splnit, po nalezení má pro Vás správce ihned další úkol.

Legendární staré hry - Fallout

Během Vašeho putování jste potkal plno divných stvoření a správce už věděl, že se jedná o monstra od jistého Vůdce, který se snaží nastolit nový řád tzv. F.E.V. (Forced Evolutionary Virus – produkt předválečného výzkumu s cílem vytvořit dokonalého vojáka budoucnosti). Logicky tedy Váš druhý úkol je zničit právě jistého Vůdce. Po zničení Vůdce se z Vás sice stane hrdina, ale správce Vás vyhostí a už nikdy Vám neumožní návrat do Vaultu. Bojí se, že právě Vy, budete inspirací pro obyvatelé Vaultů a hromadně se budou snažit dostat do venkovního světa. Závěrem hry je Váš odchod do pustiny.

Legendární staré hry - Fallout

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama