Floridský Joker si stěžuje na trailer GTA 6. Podá žalobu na Rockstar?
i Zdroj: Rockstar Games
Zajímavosti GTA 6 Článek Floridský Joker si stěžuje na trailer GTA 6. Podá žalobu na Rockstar?

Floridský Joker si stěžuje na trailer GTA 6. Podá žalobu na Rockstar?

Monika Kočicová

Monika Kočicová

8. 12. 2023 13:00

V traileru na Grand Theft Auto 6 se objevil záběr s potetovaným mužem a fialovými vlasy. Podle všeho se jednalo o odkaz na takzvaného Floridského Jokera, který se kvůli svému vzhledu inspirovanému fiktivní postavou z DC Comics stal ve Spojených státech virální. Nyní si však bývalý trestanec stěžuje na hru i vývojáře.

Reklama

Zatímco miliony lidí po celém světě jsou z nového traileru na GTA 6 v sedmém nebi, tak Floridský Joker, vlastním jménem Lawrence Sullivan, nesdílí jejich nadšení. Muž, který se potetoval podle svého vzoru, fiktivní postavy Jokera z filmu Suicide Squad, kde jej ztvárnil herec Jared Leto, natočil video na TikTok, kde vyzval Rockstar, aby si promluvili.

Trailer GTA 6 odkazuje na skutečné události. Znáte je všechny?
i Zdroj: Rockstar Games

Trailer GTA 6 odkazuje na skutečné události. Znáte je všechny?

Budete se divit, jak imerzní zážitek GTA 6 bude. Vývojáři dokonce použili odkazy na skutečné události a postavy v záběrech…

6. 12. 2023 11:40

„Ve videu jste viděli postavou s tetováním na obličeji. Víte, kým se inspirovali? Mnou! Jen si mě najděte, víte, o čem mluvím,“ pověděl v záběru Sullivan. Krátký klip pak ukončil přímou výzvou společnosti Rockstar. „GTA, musíme si promluvit,“ řekl.

Bývalý trestanec zatím neuvedl detaily, proč se rozhodl reagovat na trailer, ani co má v úmyslu. Lidé spekulují, zda se muž nechystá společnost zažalovat, že využila jeho podobu k ztvárnění postavy ve hře, aniž by měla svolení. Kvůli tomu třeba PC Gamer oslovil Sullivana, aby zjistil, zda doopravdy neproběhla dřívější komunikace mezi ním a vývojáři ohledně inspirace jeho vzhledem.

PC Gamer dále uvedl, že další nahrávky na Sullinově TikToku sestávají především ze záběrů obrazovek, na kterých lidé většinou diskutovali o upoutávce na GTA 6, nebo o parodii na Floridského Jokera. Vypadá to, že se snaží shromáždit další příklady, kde si lidé všímají podobnosti mezi herní postavou a ním, což by teoreticky mohlo později vést ke snaze zkusit z Rockstar Games vysoudit nějaké odškodné. Ovšem toto je pouhá spekulace. 

Co tím Floridský Joker sleduje se možná dozvíme v následujících týdnech až letech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama