Favoriti potvrdili svou roli - G2 Esports a BDS postupují do BO5
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek Favoriti potvrdili svou roli - G2 Esports a BDS postupují do BO5

Favoriti potvrdili svou roli - G2 Esports a BDS postupují do BO5

Michal Glückselig

Michal Glückselig

6. 2. 2024 11:07

Závěr prvního hracího víkendu playoff LEC utvrdil roli favoritů G2 Esports a BDS a poslal je směrem dál v horní části pavouka.

Reklama

Závěrečný den prvního hracího víkendu playoff LEC nabídl duely čtyř nejúspěšnějších týmů, kteří si výhrou mohly pojistit postup do finále horní části pavouka. V obou sériích se přitom mohli domácí fanoušci nadchnout pro jednoho z českých zástupců.

Team BDS 2-0 Team Vitality

V první sérii se proti sobě postavily týmy BDS a Vitality, jejichž barvy reprezentuje Matyáš “Carzzy” Orság. BDS do duelu vstupovali jako jasní favorité, Vitality však mnohé překvapili vzrůstající tendencí svých herních výkonů, kterou ukázali ve své předchozí sérii. V prvním zápase se BDS podařilo i přes zdárné odpovědi týmu Vitality získat výhodu na spodní lince. Tu se Vitality následně podařilo stabilizovat díky chytrému pohybu po mapě a z chaotického začátku jsme se dostali do klidného, ničím nerušeného průběhu. 

Kolem 22. minuty se však BDS podařilo najít odchyt na dva hráče, díky kterému si pro sebe získali Barona Nashora. Do té doby klidní, a disciplinovaní Vitality, se začali dopouštět velkého množství navazujících chyb a v následujících pěti minutách první zápas prohráli.

Druhá hra vypukla v poněkud opačném tempu, neboť to byli právě Vitality, kterým se povedlo získat velkou výhodu na spodní lince. BDS se ale podařilo hru zklidnit a díky individuálním odchytům soupeře po celé mapě zápas vrátit do takřka vyrovnaného stavu. Oba týmy si pak až do 25. minuty zvládaly vracet údery, kde však znovu rozhodla o něco lépe zahraná potyčka ze strany BDS. 

Následný zisk Barona sice BDS neposunul do nehratelné výhody, Vitality se ale podobně jako v prvním zápase nedokázali správně koordinovat a po dalších dvou prohraných potyčkách nakonec v sérii proti BDS padli.

G2 Esports 2-1 Fnatic

Druhá série nabídla střet mezi dvěma nejúspěšnějšími organizacemi v rámci LEC, G2 Esports a Fnatic, které reprezentuje Marek “Humanoid” Brázda. Příslib dlouhé a vypjaté série nabourala hned první hra, ve které se G2 Esports ujali brzkého vedení a svému soupeři nedali sebemenší prostor k odporu. I přes tvrdý úder, který jim evropská jednička uštědřila, se však Fnatic dokázali vzpamatovat a ve druhé hře G2 Esports přeject v takřka podobném stylu.

Série se tedy posunula až do třetí mapy, ve které jsme se již dočkali o něco vyrovnanější a lítější řežby. Celá hra odstartovala pro Fnatic více než skvěle, neboť Iván “Razork” Martín Díaz našel skvělý gank na spodní linku, jenž vyústil hned ve tři získaná zabití. Výhodu, kterou na svém Varusovi získal Oh “Noah” Hyeon-taek, však promptně dorovnali Rasmus “Caps” Winther a Sergen “BrokenBlade” Çelik, když se jim podařilo získat sólo killy na svých linkách. 

Právě tito dva hráči se nakonec ukázali býti klíčovými v poslední mapě, neboť své soky výrazně převyšovaly v potyčkách a nafeeděnému Varusovi v rukou Noaha nenechali vůbec žádný prostor. Fnatic tak postupně ztratili svou výhodu a G2 Esports si došli pro své očekávané, avšak vydřené vítězství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama