Far Cry jako multiplayerová hra? Ubisoft má nový plán
i Zdroj: Ubisoft
Gaming Článek Far Cry jako multiplayerová hra? Ubisoft má nový plán

Far Cry jako multiplayerová hra? Ubisoft má nový plán

Josef Ventrča

Josef Ventrča

25. 10. 2023 10:50

Populární střílečka Far Cry bude pro více hráčů, mělo by se jednat o zcela samostatnou hru.

Reklama

Spolu s informacemi o vývoji Far Cry 7 se vyrojily zvěsti, že v kanadské pobočce společnosti Ubisoft se pracuje i na multiplayerovém titulu založeném na sběru materiálu. Podle zjištění serveru Insider Gaming se bude jednat o samostatnou hru zcela oddělenou od verze pro jednoho hráče.

Konečně známe hardwarové požadavky hororovky Alan Wake 2
i Zdroj: Remedy Entertainment

Konečně známe hardwarové požadavky hororovky Alan Wake 2

Vývojáři těsně před vydáním hry Alan Wake 2 odhalili systémové nároky.

22. 10. 2023 16:10

Takzvaný Project Maverick během několikaletého vývojového cyklu několikrát změnil svou podstatu. Až nyní se Ubisoft rozhodl, že se bude jednat o extrakční střílečku odehrávající se ve fiktivním prostředí Aljašky nazvaném Alashnica. Nebude chybět ani dějový podkres. Hráčova postava má být nalákána do oblasti s příslibem svobodného života. Místo toho však narazí na chaos, kde důvěra mezi lidmi prakticky neexistuje.

Principem hratelnosti bude sběr surovin a různých zdrojů důležitých pro přežití. Lze tak očekávat lov divoké zvěře kvůli kůži nutné pro výrobu vybavení, hledání chemikálií pro výrobu pomůcek, sběr rostlin pro lékařské vybavení a hledání zbraní a nábojnic. Hráči budou mít k dispozici úkryt sloužící jako operační středisko a bezpečné místo, kam si lze schovat zbraně, vybavení a materiály.

Podle všeho lze taky očekávat zvyšování úrovní a nakupování perků zlepšujících schopnosti postavy. Dle zdrojů serveru Insider Gaming budou tyto dva atributy přímo propojené. Aby hráči postoupili na vyšší úroveň, budou muset plnit mise a výzvy. Ve hře bude dostupná permanentní smrt postav a obtížnost by měla být rovněž vyšší.

Vývojáři slibují, že multiplayerový projekt bude možné hrát sólo i v kooperativním režimu, ve kterém bude i sdílený úkryt a kořist. Více informací zatím na veřejnost neuniklo. Ubisoft uvedl, že multiplayerový Far Cry by měl mít stanovené datum vydání na duben 2025. Lze tak očekávat, že se během následující doby objeví další novinky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama