Carzzy a Humanoid porazili své soupeře a postupují dál v playoff LEC!
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
Esport League of Legends Článek Carzzy a Humanoid porazili své soupeře a postupují dál v playoff LEC!

Carzzy a Humanoid porazili své soupeře a postupují dál v playoff LEC!

Michal Glückselig

Michal Glückselig

5. 2. 2024 10:22

Carzzymu a Humanoidovi se podařilo zvítězit ve svých sériích a postupují tak dál skrze horní část pavouka v playoff.

Reklama

Poté, co v sobotu Adam “Jackies” Jeřábek a Patrik “Patrik” Jírů nezvládli svůj duel proti G2 Esports, se ke slovu dostali i zbylí dva čeští zástupci, Matyáš “Carzzy” Orság a Marek “Humanoid” Brázda. Oba dva do svých duelů nastupovali z pozice níže nasazených týmů, jejich soupeři v podobě SK Gaming a MAD Lions KOI je však neměli výrazně převyšovat. 

SK Gaming vs Vitality

U Vitality, nad kterými společně s Carzzym tkvěl během základní části otazník, se vzhledem k historii této organizace všichni přikláněli spíše k horší straně mince. Hned první hra v jejich sérii proti SK Gaming ale tato očekávání převrátila. Vitality se sice zcela nedokázali zbavit svého chaotického herního projevu, tentokrát nicméně průběh celé hry mnohem lépe kontrolovali a zejména Vincent “Vetheo” Berrié na svém Yonem zasadil svým soupeřům trn do bot. 

Kolem 22. minuty se Vitality dopustili jedné ze svých obvyklých chyb a Zdravets “Hylissang” Galabov se společně s Carzzym nechali odchytit na midlane. V té době ale již vedli o téměř 10 tisíc goldů a pokus SK Gaming o zabití Barona se tak zvrtl a Vitality mohli slavit vítězství v prvním zápase.

Ve druhém zápase série jsme se dočkali peprných picků z obou stran. Yasin “Nisqy” Dinçer se na midlane představil na Lucianovi, zatímco jeho soupeř Vetheo ze své kapsy vytáhl Lee Sina. Ten měl být původně určen proti Akali, která však nakonec v rukou Joela “Irrelevant” Scharolla zamířila na top. Celý draft pak uzavřel Hylissang, kterému se do rukou po dlouhé době dostala dnes již poněkud zastaralá Leona.

Průběh druhého zápasu byl mnohem více vyrovnanější a oba týmy si navzájem dokázaly vracet údery. Zatímco u Vitality se do popředí dostal Carzzy na Kalistě a Kacper “Daglas” Dagiel na Brandovi, na straně SK Gaming to byl Irrelevant společně s Nisqym. Nisqyho Lucian ovšem přestal být s přechodem do pozdních fázích hry efektivní, stejně tak jako Irrelevantova Akali, kterou držel na uzdě K'sante v podání Kyeonga “Photon” Gyu-taeho. Vetheo navíc skvěle zvládal svou roli v potyčkách i navzdory deficitu a tak se Vitality nakonec probojovali až k vítězství celé série.

MAD Lions KOI vs Fnatic

Ve druhé sérii se na řadu dostal Marek “Humanoid” Brázda, který se společně s Fnatic postavil španělské sestavě nováčků pod vlajkou MAD Lions KOI. První zápas nenabídl příliš velké drama a přestože jsme se dočkali spousty vyrovnaných potyček, Fnatic se drželi v kontrole. Rozhodujícím faktorem byl v tomto případě právě český midař, který svému týmu přinášel mnohem více, než jeho protiklad v soupeřícím týmu Bartłomiej “Fresskowy” Przewoźnik. Fnatic se tak po 27 minutách ujali vedení v sérii.

I druhý zápas zprvu naznačoval podobný průběh, tentokrát však ještě o něco dominantnější. Fnatic se v průběhu 22 minut podařilo vyhoupnout do 5 tisícového vedení, a to čistě na základě lepšího pohybu po mapě. Jedna špatně nastavená potyčka u Barona ale znamenala, že se MAD podařilo vrátit zpět do zápasu. 

Diváci se tak dočkali jedné z nejdelších her zimního splitu, neboť na obou stranách stály šampioni tvořící poke kompozici. Na straně MAD to byl Alexův “Myrwn” Pastor Villarejovův Jayce, doplněný Fresskowým Ezrealem, u Fnatic naopak Oh “Noah” Hyeon-taekův Varus, doplněný o Humanoidova Corkiho. 

Napjatý zápas, zahrnující několik Baronu i Elder draků nakonec zvládl ukončit právě Humanoid, který se rozhodl namísto boje o draka zaútočit na nepřátelskou základnu společně s Óscarem “Oscarinin” Muñoz Jiménezem. Na tento útok byl nucen odpovědět Myrwn se svým Jaycem, který do té doby platil za nejsilnějšího člena svého týmu a pro zbytek Fnatic se tak stala potyčka u draka velice snadnou. Zisk Elder draka v jejich prospěch tak nakonec na 48. minutě potvrdil jejich vítězství v sérii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama