Vybíráme hardware na hraní esport her
i Zdroj: Nvidia
Hardware Novinka Vybíráme hardware na hraní esport her

Vybíráme hardware na hraní esport her

Komerční sdělení
23. 11. 2023 10:00

Do nového roku si nejeden kompetitivní hráč dává předsevzetí ohledně dosažení vyššího ranku. Aby vás nebrzdil váš počítač, vybereme nový hardware pro hraní Counter-Strike 2, PUBG nebo třeba League of Legends.

Reklama

Ať už míříte do Challenger tieru nebo na Global Elite rank, jistě oceníte vyšší FPS. Hráči kompetitivních titulů upřednostňují počet snímků za sekundu a minimální odezvu před vyšším rozlišením. Detaily na mapě pro ně nejsou důležité, ale rychlý flick přesně na oponenta ano. Proto byste se nejdříve měli podívat po novém monitoru s vysokou obnovovací frekvencí a technologií G-Sync.

Dalším důležitým komponentem je grafická karta podporující Nvidia Reflex, tedy snížení odezvy systému. Ping mezi počítačem a herním serverem moc neovlivníte, ale ten mezi myší a děním na obrazovce ano. Nvidia Reflex snižuje latenci systému, díky čemuž můžete rychleji reagovat na dění ve hře.

Grafická karta

Tuto technologii podporuje řada her a grafiky Nvidia GeForce RTX. Doporučit můžeme model GeForce RTX 4060 Gaming X. Za cenu okolo 8,5 tisíce korun ve slevě jde o skvělou grafiku pro hraní esport titulů na vysoké FPS ve Full HD i QHD rozlišení.

Vybíráme hardware na hraní esport her
i Zdroj: MSI

Pro náročnější esport hry typu PUBG sáhněte spíše po RTX 4070. S touto grafikou si zahrajete i třeba Cyberpunk 2077 s ray tracingem na velmi vysoké detaily.

Vybíráme hardware na hraní esport her
i Zdroj: Nvidia

Herní PC

Samozřejmě nemusíte zůstávat jen u grafiky. Pokud celý váš počítač potřebuje upgrade a necítíte se na skládání počítače doma, lze využít předem připravené sestavy. Třeba zde na Alze najdete hned dva modely s totožnou cenovkou. Jde o GameBox Raphael R5 RTX4060Ti a Victus by HP 15L Gaming. Oba se odlišují zejména v procesoru a RAM. První zmíněný nabízí Ryzen a DDR5 paměti, druhý jede na Intelu a DDR4. Oba přitom nabídnou slušnou RTX 4060 Ti a celkovou cenu pod 30 tisíc korun. Levnější alternativou je CZC.Gaming Knight GX243 s RTX 4060 za necelých 24 tisíc korun. Stačí si vybrat, doma zapojit a můžete okamžitě hrát.

Vybíráme hardware na hraní esport her
i Zdroj: Nvidia, CZC

Herní notebook

Také na cestách se dá hrát. Letošní generace notebooků těží zejména z podpory DLSS 3. Generování nových snímků za pomoci umělé inteligence oceníte zejména v náročnějších singleplayer hrách. Na kompetitivní hraní se pak hodí mezigenerační růst výkonu a osazení obrazovek s vysokou obnovovací frekvencí. Právě proto můžeme doporučit třeba Victus by HP 15-fa1996nc s RTX 4060 a 144Hz displejem. Jde o relativně silný stroj za rozumných 24 990 korun. Pro hraní esport titulů zcela dostačující.

Vybíráme hardware na hraní esport her
i Zdroj: Nvidia

Pro další slevy zamiřte na stránky Nvidie, kde najdete přehledný rozcestník.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama