Rogue po debaklu v LEC mění jednoho ze svých dlouhodobých hráčů
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
Esport League of Legends Článek Rogue po debaklu v LEC mění jednoho ze svých dlouhodobých hráčů

Rogue po debaklu v LEC mění jednoho ze svých dlouhodobých hráčů

Michal Glückselig

Michal Glückselig

10. 2. 2024 11:47

Rogue se zimní split LEC příliš nevyvedl a po konci na jednom z posledních míst se rozhodli uchýlit ke změnám ve své soupisce.

Reklama

Neúspěch v zimním splitu LEC

Rogue se před začátkem zimního splitu LEC možná nejevili jako jeden z nejsilnějších týmů, jejich konečný výsledek však zdaleka nenaplnil očekávání diváků, ani samotné organizace. Z prvního LEC splitu letošního roku si totiž odnesli deváté místo, což znamenalo nepostup do playoff a zároveň nulový zisk bodů, jenž by je mohli posunout do sezónního finále na konci léta. 

Žádná z proher navíc nepůsobila těsně a herní výkony Rogue působily v takřka každém zápase vysoce pod úroveň. Hráči vypadali ztraceně, nepouštěli se do žádných akcí a jen tiše čekali na to, až zápas skončí. Bylo tedy jasné, že v tomto případě nemá smysl očekávat lepší souhru hráčů v dalším splitu a musí dojít ke změnám.

Szygendův odchod

S týmem se tedy po více než roce rozloučil topař Mathias “Szygenda” Jensen. Tomu se v minulosti s týmem Rogue, dříve nosící barvy španělské organizace KOI, jednou podařilo probojovat do playoff, odkud si odnesl třetí místo. V následujících splitech však nezvládli posbírat dostatek bodů a účast v sezónním finále jim nakonec unikla. 

Ještě před štací u Rogue se Szygenda představil také pod křídly Vitality, ani tam ale nenalezl příliš hmatatelných úspěchů a jeho největším úspěchem se stalo 6. místo v letních playoffs LEC roku 2021.

Příchod Finna

Jeho místo má nyní zaujmout další ze známých LEC topařů, Finn “Finn” Wiestål. Ten již organizaci Rogue v minulosti reprezentoval, a to jak v její akademii, na jaře roku 2019, tak i v hlavní LEC sestavě, kde působil od léta roku 2019, až do konce roku 2020. Právě zde také dosáhl svého největšího úspěchu, když se mu v playoff letního splitu LEC v roce 2020 podařilo skončit na třetím místě a podívat se tak na Worlds.

Po své štaci u Rogue si zahrál například za severoamerické CLG a následně i za evropské organizace Astralis a Excel Esports, kde stál po boku českého marksmana Patrika “Patrik” Jírů. Ani v jednom ze svých angažmá však na své úspěchy u Rogue nenavázal, přestože se s organizací Excel Esports dokázal poprvé v její historii probojovat do playoff, a to hned několikrát.

Do Rogue se tedy vrací s podstatně většími zkušenostmi, než jakými při své původní štaci u této organizace disponoval. Přesto jde jen těžko očekávat, že jeho akvizice obrátí výkony celého týmu naruby a Rogue se jako celek dokážou zvednout. Ze strany organizace jde spíše o pokus vnést do týmu svěží vítr a tajně doufat, že se hráči dokáží sehrát o něco lépe, nežli tomu bylo během zimního splitu.

Současná sestava týmu Rogue:

  1. Finn “Finn” Wiestål
  2. Mark “Markoon” van Woensel
  3. Emil “Larssen” Larsson
  4. Markos “Comp” Stamkopoulos
  5. Théo “Zoelys” Le Scornec
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama