Podnik neuhrál ani bod, Cantzerova sestava podcenila start Grunex Challenge
i Zdroj: Daniel Gabriel, Grunex.com
Esport Valorant Článek Podnik neuhrál ani bod, Cantzerova sestava podcenila start Grunex Challenge

Podnik neuhrál ani bod, Cantzerova sestava podcenila start Grunex Challenge

Jarmil Černý

Jarmil Černý

15. 4. 2024 15:05

Očekávala se od nich spanilá jízda až do finále. Nikdo však nepočítal se scénářem, že se hvězdná sestava kolem Cantzera ocitne po dvou hracích kolech na nepostupové pozici.

Reklama

První dvě kola skupinové části Grunex Challenge jsou minulostí a jen málo fanoušků by tipovalo, že jedním z týmů na nepostupových pozicích bude právě Podnik. Hvězdná sestava krutě podcenila vstup do turnaje, když nezvládla úvodní zápas proti mixu Mámdvěnohy. Na skvěle hrající dvojici vivik a RizekRoman nestačily ani hvězdy Podniku jako je Mafin, Minny, nebo Monster. K vítězství si nepomohli ani netradiční volbou agentů, která pravděpodobně byla rozhodujícím faktorem.

Podnik naštěstí celou situaci z první kola rychle přehodnotil a do nedělního zápasového dne nastoupil již s plnou vážností. Překvapivě ani to však nestačilo na soupeře z týmu Hlavi a Podnik se tak musel po prohraných mapách Lotus 13:15 a Sunset 11:13 smířit s další porážkou. Svým výkonem vynikl především MMMiky s 1,26 KDA.

Právě Hlavi se ujali vedení v průběžné tabulce, Na kontě mají z prvních dvou kol hned dvě výhry, během kterých ztratili pouze jednu mapu. Tu ztratili v sobotním duelu proti DropoutNenjoyers. Druhé místo patří mixu Jdeme si pro vás, který zdolal jak sestavu Spongebob, tak Mámdvěnohy.

Dropoutnenjoyers si sobotní porážku proti Hlavi odpracovali hned v nedělním duelu, kde v živém vysílání vyzvali Spongebob. Tým nesoucí název inspirovaný legendární žlutou houbou nejprve hrdě odolával a první mapu proti Shoutyho sestavě dotáhl až do prodloužení, kde nakonec prohrál poměrem 12:14. Na druhé mapě Sunset se však této nadějné sestavě hra rozsypala jako domeček z karet a hráči museli nést tíhu kruté porážky 4:13.

Vyvrcholení skupin už od 20. dubna

Poslední tři kola čekají nejlepší české Valorant týmy už od 20. dubna. Hrát se bude celý víkend včetně pondělí, kdy poznáme nejlepší čtyři celky, které se zahrají o titul a 50 tisíc korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama