PlayStation trofeje budete moci získávat i na PC
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Gaming Ghost of Tsushima Článek PlayStation trofeje budete moci získávat i na PC

PlayStation trofeje budete moci získávat i na PC

Václav Brixí

Václav Brixí

19. 4. 2024 12:00

Titul Ghost of Tsushima míří na PC. Bude prvním titulem od Sony, který na této platformě představí nové rozhraní a umožní hráčům získávat trofeje na jejich PS účet.

Reklama

Sony pomalu a jistě rozšiřuje svoje produkty i na další platformy. V posledních letech společnost vydala řadu svých nejúspěšnějších titulů na PC, kde chytily druhý dech a oživily komerční úspěch. Nyní je na řadě povedená samurajská akce Ghost of Tsushima, která by měla dorazit za necelý měsíc, konkrétně 16. května. Podstatnější informací je však to, že Ghost of Tsushima bude prvním titulem na PC, který přinese nové uživatelské rozhraní PlayStationu a dovolí hráčům využívat všechny jeho funkce. Včetně sbírání trofejí, které se budou přičítat přímo na jejich PlayStation účet, který si propojí s platformou Steam či Epic Games.

Jak bude přičítání trofejí fungovat v praxi zatím nevíme. Je velice pravděpodobné, že bude PC verze na PlayStation účtu vedena odděleně, jako je tomu například u oddělení verzí stejné hry pro PS4 a PS5. Může se tak stát, že z jedné hry získáte 3 stejné trofeje na různých platformách. Kromě trofejí bude nové rozhraní obsahovat téměř všechny důležité funkce, které jsou dostupné i na konzoli. Tedy seznam přátel, správa profilu, vyhledávání a tak dále. Samotné rozhraní pak bude snadno dostupné skrze menu hry nebo zkratku “SHIFT + F1” na klávesnici.

PlayStation rozhraní pro PC
i Zdroj: https://blog.playstation.com/2024/04/17/ghost-of-tsushima-directors-cut-pc-cross-play-and-system-requirements-revealed/
PlayStation rozhraní pro PC

Je potřeba zmínit, že propojení PlayStation účtu je čistě dobrovolné a nebude vyžadováno pro hraní jakéhokoliv titulu společnosti Sony. Opačně tomu je s některými tituly Xbox Game Studios, které vyžadují propojení Xbox Live účtu pro hraní PC her. Pokud se však rozhodnete pro užívání PlayStation účtu i na PC, nemusíte se obávat, že byste přišli o achievementy na Steamu či Epicu, jelikož Sony potvrdilo plnou podporu i v této oblasti.

Můžeme očekávat, že další tituly přímo od PlayStation Studios, které se dostanou na PC budou rovněž využívat tohoto rozhraní a možnosti získávat trofeje. Zdali se tento koncept rozšíří i na dříve portované hry, jako například God of War, Last of Us nebo Marvel's Spider-Man, je otázkou. Jistotou je, že Sony bere rozšiřování služeb na PC velmi vážně a snaží se i hráčům na této platformě poskytnout patřičný komfort, začlenit je do komunity a v pomyslném konzolovém boji je tak přetáhnout na svoji stranu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama