Hellblade 2 bude krátký a intenzivní zážitek. Hráči to tak mají rádi, zní ze studia.
Gaming Senua's Saga: Hellblade 2 Článek Hellblade 2 bude krátký a intenzivní zážitek. Hráči to tak mají rádi, zní ze studia.

Hellblade 2 bude krátký a intenzivní zážitek. Hráči to tak mají rádi, zní ze studia.

Václav Brixí

Václav Brixí

4. 4. 2024 13:51

Vedoucí studia Ninja Theory, které brzy vydává druhý díl nápadité série Hellblade, se rozpovídal o délce titulu. Bude se prý jednat o krátký a intenzivní zážitek.

Reklama

Vydání očekávaného Senua's Saga: Hellblade 2 se pomalu blíží a my pro vás máme několik podstatných informací. Již koncem ledna bylo potvrzeno, že hra neobdrží žádnou fyzickou kopii a bude distribuována pouze digitální formou. To se samozřejmě podepíše i na její ceně, která bude činit pouze 50€. O nižší cenovku se pravděpodobně zasadila i kratší předpokládaná herní doba, dle slov šéfa studia Ninja Theory, Doma Matthewse, bude druhý díl podobně dlouhý, jako jednička. Což činí přibližně 8 hodin herního času.

"Myslím, že se vždy snažíme vyvážit délku hry tak, aby odpovídala příběhu, který chceme vyprávět. Není to tak, že bychom cíleně dělali krátké hry. Zároveň jsem hrozně rád, že je tu spousta hráčů, kteří si užívají tyhle kratší zážitky. Něco, k čemu si sednou v pátek večer, nasadí si sluchátka, zhasnou a ponoří se do toho. Nejsou to lidi, kteří potřebují 50 nebo 100 hodin. Jo, i já jsem jeden z nich. Mám prostě rád kratší hry."

Matthews dále hovoří o tom, proč je dle něho digitální distribuce skvělá věc. Díky ní se prý otevřel prostor pro videohry všech druhů a velikostí. S dřívější nutností fyzických kopií bylo značně náročnější vydat například šestihodinovou hru. Zároveň dodává, že je dneska na lidi vyvíjen hrozný tlak a nemají příliš času. I proto si prý užívají tyhle koncentrované herní zážitky. 

Senua's Saga: Hellblade 2 vychází 21. května na PC a Xbox X/S, je tak pravděpodobně ve fázi odlaďování posledních drobných chybiček. Studio Ninja Theory souběžně s novými informacemi o Hellblade 2 vydává ještě jednu důležitou zprávu, a sice, že jeho spoluzakladatel Tameem Antoniades ze své funkce odstupuje. Důvody nejsou doposud zcela zřejmé, ale informaci potvrzují i zástupci společnosti Xbox, pod kterou studio Ninja Theory spadá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama