Dead Space mohl mít pokračování, loňský remake ale komerčně neuspěl
Gaming Dead Space 2 Článek Dead Space mohl mít pokračování, loňský remake ale komerčně neuspěl

Dead Space mohl mít pokračování, loňský remake ale komerčně neuspěl

Václav Brixí

Václav Brixí

11. 4. 2024 15:00

Motive Studio ze skupiny EA se vyjádřilo k plánům se značkou Dead Space. Nechtělo remake druhého dílu, ale nové pokračování. Komerční neúspěch z loňska tuhle možnost vylučuje.

Reklama

Kolem značky Dead Space bylo v posledních pár dnech poměrně rušno. Vše odstartovala zpráva na sociální síti X, ve které vedení studia oznamuje, že své pracovní síly rozděluje do dvou projektů. Jeden tým bude pracovat na připravované Iron Man hře, zatímco druhý tým spojí síly se studii DICE, Criterion a Ripple Effect, aby pomohl s rozšiřováním značky Battlefield. To vedlo k několika otázkám, na čem studio Motive pracovalo doposud. Jedno vysvětlení nabídl i Jeff Grubb v podcastu Giant Bomb, kde tvrdí, že Motive pracoval ne remaku Dead Space 2 a mateřská společnost EA vývoj zatrhla kvůli komerčnímu neúspěchu remaku prvního dílu.

Tato domněnka se ukázala být neplatnou a okomentoval ji i mluvčí společnosti EA. V rozhovoru pro IGN na Grubbův výrok řekl následující: “Normálně se k fámám nevyjadřujeme, ale tento příběh není pravdivý.”  Podle zdrojů společnosti Bloomberg však určité myšlenky na rozšíření Dead Space univerza byly na místě. Nejednalo se však o remake druhého dílu, ale o zbrusu nové pokračování série. V obou případech je však pravdou, že společnost EA nebyla spokojena s finančními výsledky z minulého roku, i navzdory kritickému přijetí remaku. A tak se rozhodl značku Dead Space na dobu neurčitou upozadit a soustředit síly studia na jiné projekty.

Kromě výpomoci na rozšiřování značky Battlefield se budou síly studia EA Motive soustředit na doposud blíže nespecifikovanou Iron Man hru, která byla oznámena již v roce 2022. O té zatím nevíme moc informací. Víme však, že se bude jednat o titul pro jednoho hráče s originálním příběhem. Vedení celého projektu se pak chopil Olivier Proulx, který se dříve podílel na vývoji Marvel's Guadrians of the Galaxy ve studiu Eidos Montreal. O dalších informacích k připravovanému Iron Manovi vás budeme infromovat. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama