EPL se dohraje na starých mapách, BetBoom i Dallas budou s Dustem
i Zdroj: Valve
Esport CS 2 Článek EPL se dohraje na starých mapách, BetBoom i Dallas budou s Dustem

EPL se dohraje na starých mapách, BetBoom i Dallas budou s Dustem

Michael Douša

Michael Douša

29. 4. 2024 17:00

ESL se rozhodlo k poměrně odvážnému, ovšem logickému rozhodnutí - ESL Pro League Season 19 se dohraje na starém map poolu, tedy na starém updatu. Hráči se tak nedočkají pohledu se zbraní v levé ruce.

Reklama

To ovšem nepotrvá navždy. Vzhledem ke sportovní integritě je pochopitelné, že týmy, které se připravovaly na turnaj hraný za určitých podmínek a dokonce se tak turnaj i začal hrát, budou moci tuto přípravu využít. Bylo by nefér, kdyby někteří - v tomto případě týmy skupin A a B - měli šanci lepší, protože začali hrát ještě se starými mapami, zatímco skupiny C a D by měly smůlu a vše by bylo ponecháno tak trochu náhodě.

Je sice škoda, že Dust II na špičkové soutěži ještě nějakou dobu neuvidíme, ale nedá se nic dělat. Již brzy se ale dočká své znovupřicházející slávy. BetBoom Dacha, hrané v srbském Bělehradě, totiž zakomponuje do svého map poolu již nový update. Uvidíme tak v akci týmy jako jsou ruští Spirit či mladý evropský mix MOUZ. Jak jim bude vyhovovat “smoke mid everyday”?

Úplná Counter-Striková špička však zahlédne Dust II až koncem května, a to na IEM Dallas, kde se ukáže kompletní top šestka. Stejný map pool pak platí pro ženskou soutěž ESL Impact, která začne 31. května.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama